Monday, November 2, 2009

Kuantan Tembeling Resort

Kuantan Tembeling Resort. Kalau cerita dekat orang, jarang sekali orang tahu. Lainlah kalau kita sebut Cherating atau Teluk Cempedak. Memang pun. Sebab Kuantan Tembeling Resort ni, resort yang private. Resort yang hampir 80% daripada keseluruhan apartment adalah kepunyaan tuan milik persendirian. Kalau dilihat dari dalam peta, Kuantan Tembeling Resort ini terletak paling hujung, di atas bukit, berdekatan dengan laut. Susah kan nak cari resort yang ade dua pakej yang disukai macam ni? Atas bukit, tepi laut. Kalau zaman kecik-kecik, masa main anak patung, mesti nak buat rumah dekat atas bukit, tepi laut. Imagine the cold breeze through the window with the eye-catching South China See. Peaceful. Entrapped into paradise.

So ini serba sedikit tentang the best resort ever.

Boleh pilih nak apartment hill view atau sea view.


How to go there :
From Kuantan town, just find a way to Teluk Cempedak (because we can not find any sign mark to the resort) and before reaching Teluk Cempedak, u can see the golf field/golf club. So, turn right and then you'll find the road is a bit hilly.

Then, tada!!!
Dah sampai.

Apa yang best?




Kat sini ade semua facilities yang most of resort sediakan.
Ada gym, ada library, ade high class restaurant, ada pool and many more..




Kuantan Tembeling Resort Restaurant.
Di mana semua makanan and service terbaek disediakan!

Ni namanya Phud Thai (noodle).
Price dalam RM10.

Ini mi kungfu.

Aksi seronok.

Jumpe di lain episod ya!



2 comments:

Anonymous said...

hye! i juz wanna ask. kt sne restaurant die kte bley msk je ke o kene stay kt resort 2 , then only bley msk restaurant die? n ade western food yg best2 x kt sne?

Lady B said...

boleh..orang luar pun boleh masuk jugak..