Wednesday, October 7, 2009

Kedai makan-makan

Dah lame tak update blog.
Maaf. Mungkin takde sape pun tahu hal blog ni..hehee..

Tapi takpelah, tetap nak update.
Setakat ni memang jarang pergi travel macam dulu.
Tapi banyak pergi cuba kedai makan2.
Atau kedai2 makan.

Dua-dua pun boleh.

Ini gambar Secret Recipe Metro Point Kajang.

Mane2 Secret Recipe pun mesti ade soft sofa yang lembut kaler merah ni.
Itu muke orang tengah merajuk ke tunggu makanan?

Tak sah kalau tak order beef lasagne.
(Adab makan yang gelojoh)


video
Ini video pemakan chocolate indulgence sebagai pencuci mulut.



video


Lepas makan secret recipe, perut pun dah kenyang, bolehlah layan bowling di tingkat paling atas Metro Point ni.
Tempat bowlingnya cukup puas hati sebab kawasannya lebar, banyak lane.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ini pula kedai rasamas yang terletak kat Warta kompleks Bangi.


Makanannya hebat jgak. Harga tak semahal secret recipe.
Secret recipe boleh cecah RM50++ , tapi rasamas boleh ambil pakej set yang disediakan. Kenyang juga.



Ape yang ingin dikatakan di sini ialah ada persamaan antara dinding-dinding dua tempat makan ini.
Semuanya meletakkan gambar makanan besar menggunakan wall printing.
Mungkin ini cara untuk meningkatkan selera makan seseorang.


Lihat dua gambar di bawah :

(Senyuman yang sama, baju berbeza, hari berbeza.---Saya ada baju ikan...)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Terbang singgah ke Nando's yang terletak di Mines Shopping Centre.

Ini favourite kalau pergi Nando's. Ditambah dengan sos peri-perinye.
Huhuhu..ade sape2 yang turut suka?
Angkat tumit!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mase pulang ke kampung hari tu, abah bawak kami sefamily pergi ke Family Kopitiam yang terletak di Pengkalan Chepa.
Makanan ok kat sini, kami makan chicken chop black pepper dengan harga RM10.80 satu pinggan.
Uniknya di sini ialah air minuman yang panas diletakkan di dalam jar, bukan cawan biasa.
Itu abah yang sedang menceduk laici.



Ok, semoga bertemu di lain episod.
Bye.

No comments: