Sunday, October 24, 2010

Broga hill and mud sliding

I do love adventures and something thrill. Adrenaline junkie :)


So, pagi Ahad while everybody was still sleeping after Subuh, I drove to Syahriah's house (the one who creates this event) park my car at her house and jumped into her car and had a chit chat and gossips all the way to Broga Hill.

 Welcome to Broga-Check point pertama kami.

Broga takdelah tinggi and tak landai jugak. Sedang-sedang dan agak berpeluh untuk sampai ke puncak bukit.


Keadaan ketinggiannya lebih kurang macam ni.


So anyone yang kurang stamina maybe akan tercungap-cungap nak sampai atas.

 Antara contoh yang tercungap. Bahah!


Checkpoint kedua. Dah berpeluh siot!







Okay, tu semua the view.


Unfortunately, kami tak sempat nak naik sampai puncak yang paling top sebab hujan dah turun dengan kabus yang tebal. Kinabalu wa cakap lu!


 Okay, itu adalah selepas bermandi lumpur sepanjang proses turun bukit.


 Actually, I was not so happy

 Jangan jeles dengan buaian Syeikh Muszaphar prewedding photoshoot.

 Okay, tanda sudah sampai.

 Tak perlu tengok muke penat kami. Tengok view di belakang ye.

 Berkabus.


 Sebenarnya, kenapa saya adalah antara pendaki yang laju adalah kerana Syahriah mengoffer roti telur nya sebagai reward :)

 Sudah hujan. TQ.

Okay, nice trip. Nak pergi lagi tak?


Jawapannya YES!


2 comments:

L.E.N.S.A-N.A.N.I said...

best nyer dpt buat aktiviti m'daki mcm ni skali skala.. leh buang lemak2 tepu dlm bdn.. tp bila dh branak 2 ni, tbatas pulak aktiviti cmni. haishhh.. jeles..

sukahati kening la pintal2 kening~ said...

jelesnye..nak pergi jugak!!!heheheh